Szybkie lody truskawkowe i jagodowe

Szybkie lody truskawkowe i jagodowe
Oceń przepis:
145 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dobre dla dzieci, Lody

Składniki:

Lody jagodowe:
Do podania: trójkątne wafelki, rurki, świeże owoce, bita śmietana

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miksera wrzucamy zamrożone truskawki, dolewamy mleko skondensowane, ścieramy skórkę z limonki i dodajemy listki bazylii. Miksujemy do czasu uzyskania kremowej, gładkiej masy. Przekładamy do plastikowego pojemniczka i wstawiamy do zamrażarki na czas przygotowania kolejnych lodów.
Następnie do miski miksera wrzucamy jagody, wlewamy mleko i wanilię i miksujemy jak wyżej.
Lody możemy podać z bitą śmietaną, świeżymi owocami i waflami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA