Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- ½ szklanki kaszy jęczmiennej perłowej
- 2 łyżki syropu klonowego
- ½ mango
- garść malin/truskawek/jagód/borówek
- 1 łyżka mięty
- 1 łyżki pestek granatu
- szczypta soli
- ½ łyżeczki świeżego rozmarynu
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 3 łyżki serka wiejskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gotujemy kaszę w dużej ilości wody na sypko, odsączamy na sicie i przelewamy chłodną wodą jak tylko kasza będzie miękka.
Drobno siekamy miętę i rozmaryn.
Kaszę mieszamy z siemieniem lnianym, szczyptą soli i ziołami.
Przekładamy do miseczek, na wierzchu kładziemy serek, obsypujemy pokrojonym mango i kulkami granatu całość skrapiamy syropem klonowym i dekorujemy listkami mięty.
Drobno siekamy miętę i rozmaryn.
Kaszę mieszamy z siemieniem lnianym, szczyptą soli i ziołami.
Przekładamy do miseczek, na wierzchu kładziemy serek, obsypujemy pokrojonym mango i kulkami granatu całość skrapiamy syropem klonowym i dekorujemy listkami mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W