Pijany arbuz

Pijany arbuz
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Napoje, Inne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Wydrąż w arbuzie dziurę szerokości szyjki butelki. Wlej wino wkładając do arbuza szyjkę butelki. Odstaw do lodówki razem z butelką na kilkanaście godzin. Dla zwiększenia efektu można arbuza naszprycować specjalną strzykawką. Arbuza pokrój w plastry i ułóż na półmisku. Do nasączania można użyć

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA