Zakwas na żur lub barszcz biały
Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 szklanka mąki żytniej lub 1 szklanka mąki pszennej
- 1 litr ciepłej wody
- kawałek skórki z chleba razowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
1 szklankę mąki żytniej (żur) lub pszennej (barszcz biały) zalać 1 litrem ciepłej wody. Dorzucić po kawałku skórki z chleba razowego. Całość przelać do szklanego słoja, przykryć i zostawić w ciepłym i ciemnym miejscu. Po trzech dniach zakwasy będą gotowe do użycia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W