Szynka świąteczna

Szynka świąteczna
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • cała szynka z kością

Marynata

  • pół szklanki oleju lub oliwy
  • szklanka białego wina – wytrawnego
  • pól szklanki octu
  • dwie cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • pół szklanki cukru
  • sól
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • goździki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piec około 2,5 – 3 godziny w piekarniku nagrzanym od 160 do 180 stopni C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA