Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 1 wędzony pstrąg (300 g)
- ok. 80 g masła Lurpak Klasyczne
- 3 jajka na twardo
- sól
- pieprz
- 1 płaska łyżeczka mielonego kopru włoskiego
- szczypta mielonego kuminu
- pół pęczka szczypiorku
- kilka listków mięty
Do podania:
- kilka kromek chleba pszennego lub razowego
- ogórek świeży
- pęczek koperku
- micro listki jarmużu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso ryby oddzielić od ości i pozbawić skóry, przełożyć do malaksera i dodać mielony koper włoski, kumin, sól, pieprz i miksować.
W trakcie miksowania dodawać kawałki masła oraz drobno pokrojone jaja na twardo.
Miętę, szczypiorek poszatkować i dodać do pasty rybnej.
Z kromek chleba wyciąć grzanki w kształcie koła. Patelnię rozgrzać, dodać masło, smażyć grzanki na złoty kolor.
Pastę serwować na grzance, ozdobioną świeżym ogórkiem, koperkiem i micro listkami jarmużu.
W trakcie miksowania dodawać kawałki masła oraz drobno pokrojone jaja na twardo.
Miętę, szczypiorek poszatkować i dodać do pasty rybnej.
Z kromek chleba wyciąć grzanki w kształcie koła. Patelnię rozgrzać, dodać masło, smażyć grzanki na złoty kolor.
Pastę serwować na grzance, ozdobioną świeżym ogórkiem, koperkiem i micro listkami jarmużu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W