Krem z kiszonych ogórków
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 ml wody
- 5 kiszonych ogórków
- 200 ml wody z kiszonych ogórków
- 200 ml jogurtu greckiego
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- szczypiorek
- 2 łyżeczki przyprawy z koperkiem
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta cukru
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka przyprawy warzywnej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Na rozgrzane dno garnka wlej olej, wrzuć warzywa i obsmaż je. Całość zalej wodą i gotuj. Na grubych oczkach tarki zetrzyj ogórki kiszone i połącz z zupą. Dodaj przyprawę z koperkiem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę niezbyt drobno, tak by móc wyczuć kawałki warzyw. Dolej wodę z ogórków. Dopraw gałką muszkatołową, cukrem aby złagodzić kwaśny smak, i przyprawą. Krem podawaj z jogurtem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W