Zupa fasolowa z chlebem
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300 g ugotowanej fasoli piękny Jaś
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 3 marchewki
- 200 g zielonej fasolki karłowej (może być mrożona)
- 4-5 liści jarmużu
- sól i pieprz
- olej rzepakowy
- 1 litr wywaru warzywnego lub wody
- 4 pajdy wiejskiego czerstwego chleba
- oliwa z oliwek
- 100 g twardego koziego sera
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek posiekać i poddusić na oliwie. Dodać pokrojone w plasterki marchewki i dalej dusić. Następnie dodać pokrojony jarmuż i zieloną fasolkę. Zalać wywarem warzywnym lub wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać białą fasolę.
Zupę przelać do 4 żaroodpornych misek. Pajdy chleba ułożyć na wierzchu zupy. Skropić oliwą z oliwek. Posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 180º C przez około 15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W