Zupa z glonami i wołowiną
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 200 g wołowiny na 1 l wody
- olej
- suszone glony miyoki
- 5 ząbków czosnku
- sos sojowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzać odrobinę oleju w garnku z grubym dnem. Usmażyć pokrojoną w kostkę wołowinę. W międzyczasie moczyć suszone pokruszone na drobne kawałki glony (miyok) we wrzątku. Jak wołowina lekko się podsmaży, wycisnąć wodę z glonów i je dodać. Smażyć 3 minuty, a następnie zalać wrzątkiem. Dodać pokrojony w plastry czosnek i sos sojowy do smaku. Gotować na
małym ogniu, aż wołowina odpowiednio zmięknie. Zupa wyjątkowo smaczna z makaronem lub ryżem.
małym ogniu, aż wołowina odpowiednio zmięknie. Zupa wyjątkowo smaczna z makaronem lub ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W