Papryki nadziewane ziemniakami z kapustą i grzybami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Jesienne ATELIER SMAKU (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 8 różnokolorowych papryk
- 1 kg ziemniaków
- 25 dag kapusty kiszonej
- 2 dag suszonych podgrzybków
- 8 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka kminku mielonego
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju i łyżeczka majeranku do posmarowania papryk
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy na parze. Podgrzybki zalewamy niewielką ilością wrzącej wody, aby zmiękły i odstawiany na bok pod przykryciem. Wycinamy gniazda nasienne z papryk w taki sposób, by ich nie uszkodzić. Pokrojoną kapustę kiszoną smażymy na oleju z przyprawami i pokrojonymi podgrzybkami wraz z wodą z namaczania. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy widelcem, mieszamy i dodajemy do kapusty z grzybami. Solimy, dodajemy sos sojowy i ponownie mieszamy. Papryki smarujemy olejem wymieszanym z majerankiem i wypełniamy ziemniaczaną masą. Pieczemy na blasze w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż papryki się zarumienią. Podajemy polane wytrawnym sosem z aroni, jabłek i limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W