Pieczona cukinia z serem

Pieczona cukinia z serem
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 10 dag sera rokpol
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrojoną w podłużne plastry cukinię smarujemy wymieszaną oliwą z sosem sojowym, tymiankiem i posiekanym rozmarynem. Na wierzch kładziemy cienkie plastry sera. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA