Makaron z orlicy

Makaron z orlicy
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 200 g makaronu z orlicy - wodę zagotować, wrzucić makaron, gotować 5 minut, odstawić, zostawić jeszcze na 5 minut, odsączyć
  • 100 g pieprznika trąbkowego lub żółtnonogiego
  • 100 g owoców niecierpka
  • pieprz seczuański
  • imbir ok. 0,5 cm
  • olej
  • czosnek 3 ząbki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czosnek i imbir obrać i posiekać. W woku rozgrzać 50 ml oleju, kiedy zacznie dymić wrzucić łyżkę piperzu seczuańskiego. Czosnek i imbir, zamieszać, wrzucić grzyby i owoce niecierpka, intensywnie mieszajać smażyć jeszcze ok. 1-2 min. Wrzucić makaron, wymieszać i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA