Tatar z łososia z sałatką z zielonego ogórka

Tatar z łososia
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyczyść filet, pokrój go w drobną kostkę i przesyp do miski.
Ogórka bez gniazd nasiennych oraz cebulę posiekaj i dosyp do miski. Dodaj starty imbir i uprażony sezam. Całość dopraw sambalem, sosem sojowym i dobrze wymieszaj.
Na patelnię włóż skorupy, głowy z krewetek i upraż. Dodaj czosnek. Gdy krewetki się zaczerwienią, dodaj masło.
Następnie zdejmij z patelni krewetki i czosnek, a na aromatycznym maśle podsmaż krakersy. Smaż krakersy do momentu, aż wchłoną masło.
Tatar przełóż do miseczek i podawaj z krakersami, pokrojoną limonką oraz awokado pociętym w plasterki. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA