Mule z jałowcową w pomidorach z ziemniakami

Mule z jałowcową w pomidorach z ziemniakami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj mule i przełóż je do miski. Te, które są otwarte, wyrzuć do kosza, bo są zepsute.
Kiełbasę, papryczki i cebulę pokrój w drobną kosteczkę.
Młode ziemniaki pokrój w talarki.
Główkę czosnku przekrój na pół.
Na patelnię wlej oliwę, wrzuć ziemniak, kiełbasę i papryczki. Następnie połóż na patelni połówki czosnku, gdy czosnek się przyrumieni i odda swój aromat, zabierz go z patelni. Dodaj pomidory i fenkuł. Całość przypraw ziarnami kolendry i solą.
Wrzuć mule i gotuj je pod przykryciem do momentu, aż się otworzą.
Przygotuj grzanki. Na patelnię wlej oliwę i dodaj łyżkę masła. Włóż połowę główki czosnku. Dodaj tymianek, natkę pietruszki, estragon i gałązkę kolendry. Bagietkę pokrój w grzanki i przysmaż z ziołami na patelni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA