Duszone mule w pomidorach
Oceń przepis:
Przygotował:
Ewa Chodakowska
- Seria kulinarna:
- Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza, Dania dietetyczne, Dania na walentynki
Składniki:
- 500 g muli
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 seler naciowy
- 1 pomidory z puszki
- oliwa
- chili
- 1 szklanka wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek i podsmażamy. Dodajemy drobno pokrojony seler naciowy i całość dusimy przez 5 minut.
Dodajemy pomidory, szklankę wody i powoli dusimy przez 15 minut, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą oraz dodajemy posiekane chili.
Wrzucamy oczyszczone mule do garnka. Przykrywamy pokrywką i mocno potrząsamy. Gotujemy przez 5 minut i gotowe
Dodajemy pomidory, szklankę wody i powoli dusimy przez 15 minut, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą oraz dodajemy posiekane chili.
Wrzucamy oczyszczone mule do garnka. Przykrywamy pokrywką i mocno potrząsamy. Gotujemy przez 5 minut i gotowe
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na walentynki
Dania dietetyczne
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W