Ostrygi Ivana
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza, Dania na walentynki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 24 ostrygi
- 3 łyżki octu ryżowego
- łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki mirinu
- 2 łyżki drobno pokrojonego pora (jasnozielona część)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ostrygi trzymać do podania w lodówce. Przygotować sos, mieszając ocet, sos sojowy, mirin i por. Pootwierać ostrygi i ułożyć na półmisku. Nałożyć na każdą po pół łyżeczki sosu i od razu podawać.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na walentynki
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W