Jajka przepiórcze w ziołach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 24 świeże jaja przepiórcze
- oliwa
- 3 - 4 łyżki mieszanki zatar
- kwiat solny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jaja zalać w rondelku zimną wodą. Zagotować. Przykryć rondel, wyłączyć gaz i zostawić na 2 minuty. Wylać wodę i wystudzić jajka pod zimną wodą. Schłodzić w lodówce przed obraniem. Obrać jaja. Lekko natrzeć oliwą. Wysypać mieszankę zatar z kwiatem solnym na talerz i obtoczyć w niej jajka. Ułożyć je na półmisku.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W