Faszerowana gruszka z ogórecznikem w kwiatach akacji
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 1 gruszka
- 2 łyżki pokruszonego sera lazur
- 2 łyżki twarogu trzykrotnie mielonego
- 2 łyżki jogurtu
- kilka liści ogórecznika
- kilka liści szałwii
- kilka gałązek tymianku cytrynowego
- limonka
- czarny pieprz do posypania
- kwiaty akacji do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gruszki kroimi na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne i skrapiamy sokiem z limonki. Ser mieszamy z twarogiem i jogurtem, dodajemy pokrojone liście ogórecznika i posiekane zioła. Uzyskaną masę nakładamy na gruszki, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i utartą skórką z limonki. Dekorujemy posypując kwiatami akacji.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W