Tosty francuskie z serkiem waniliowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Śniadania
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- kawałek brioszki albo dużej chałki
- 2-3 jajka
- kilka łyżek mleka
- 2-3 łyżki cukru
- łyżka cynamonu
- łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 pomarańcza
- opakowanie serka homogenizowanego waniliowego
- łyżka masła do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wbijamy 2 jajka do miseczki. Dodajemy pół łyżeczki cynamonu, połowę startej skórki z pomarańczy, 3-4 łyżki mleka oraz łyżeczkę cukru. Jajka rozmącamy.
Chałkę kroimy na grube kromki. Patelnię rozgrzewamy z łyżką masła. Kromki bułki obtaczamy i nasączamy jajkiem, a następnie smażymy obu stron na złoto. Świeżo ściągnięte kromki obtaczamy w mieszance cukru i cynamonu.
Serek homogenizowany doprawiamy resztą skórki z pomarańczy, przekładamy do rękawa cukierniczego i taką mieszanką nadziewamy tosty (możemy też po prostu położyć łyżkę kremu obok, ale tak chyba będzie ciekawiej).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śniadania
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W