Jajka zapiekane w bekonie
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 6 cienkich plastrów bekonu, bez skórki
- 6 jajek
- 1 szklanka (240 g) créme fraîche lub kwaśnej śmietany
- 2 łyżki listków natki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Posmarować tłuszczem 4 okrągłe foremki o średnicy 12 cm. Wyłożyć plasterkami bekonu. W misce ubić jajka, créme fraîche i natkę. Wlać masę jajeczną i zapiekać 25 minut, aż bekon będzie chrupiący, a jajka się zetną. Podawać z gorącym, posmarowanym masłem tostem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W