Ekskluzywny burger ze słodką buraczaną kaczką

Ekskluzywny burger ze słodką buraczaną kaczką
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z kaczki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do garnka wlej sok z buraka i włóż konfitowane udko z kaczki. Do garnka włóż ząbki czosnku, liść laurowy, świeży rozmaryn i suszony majeranek. Udko gotuj w soku z buraka z przyprawami przez 10 -15 minut.
Następnie oddziel mięso od kości i je przypiekaj.
Przygotuj foie gras. Plastry foie gras delikatnie posól i popieprz, a następnie zapanieruj w panko i obsmaż na złoto.
Bułkę przetnij w poprzek i obsmaż na maśle. Dolną część bułki posmaruj ostrą musztardą, ułóż porcję mięsa z gęsi, roszponkę i porcję foie gras. Całość przykryj kolejną warstwą bułki. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA