Ekskluzywny burger ze słodką buraczaną kaczką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z kaczki
Składniki:
- 2 bułki maślane
- 2 plastry foie gras
- 0,5 szklanki panierki panko
- masło do smażenia
- konfitowane udko z kaczki
- 3 ząbki czosnku
- 2 listki laurowe
- łyżka suszonego majeranku
- gałązka świeżego rozmarynu
- 1 l soku z buraka
- sól
- pieprz
- garść roszponki
- garść chrupiących kiełków
- 4 łyżki ostrej musztardy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka wlej sok z buraka i włóż konfitowane udko z kaczki. Do garnka włóż ząbki czosnku, liść laurowy, świeży rozmaryn i suszony majeranek. Udko gotuj w soku z buraka z przyprawami przez 10 -15 minut.
Następnie oddziel mięso od kości i je przypiekaj.
Przygotuj foie gras. Plastry foie gras delikatnie posól i popieprz, a następnie zapanieruj w panko i obsmaż na złoto.
Bułkę przetnij w poprzek i obsmaż na maśle. Dolną część bułki posmaruj ostrą musztardą, ułóż porcję mięsa z gęsi, roszponkę i porcję foie gras. Całość przykryj kolejną warstwą bułki. Smacznego!
Następnie oddziel mięso od kości i je przypiekaj.
Przygotuj foie gras. Plastry foie gras delikatnie posól i popieprz, a następnie zapanieruj w panko i obsmaż na złoto.
Bułkę przetnij w poprzek i obsmaż na maśle. Dolną część bułki posmaruj ostrą musztardą, ułóż porcję mięsa z gęsi, roszponkę i porcję foie gras. Całość przykryj kolejną warstwą bułki. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W