Smalec z białej fasoli

Smalec z białej fasoli
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Przygotowanie:

Namoczoną przez noc fasolę ugotuj w świeżej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Odcedź, wyjmij zioła i zmiksuj fasolę na gładko.
Cebulę i jabłko pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju z pozostałymi ziołami. Jabłka dodaj pod koniec procesu.
Połącz fasolę z resztą składników, dodaj sól i sok z cytryny do smaku i
schłódź w lodówce. Podawaj z chlebem i kiszonym ogórkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA