Hummus z surowej marchwi

Hummus z surowej marchwi
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba
Ilość osób:
3

Składniki:

  • 5 szklanek startej marchwi
  • 2 ząbki czosnku, grubo posiekanego
  • ½ szklanki zblanszowanych migdałów
  • ½ szklanki tahini
  • ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • ½ szklanki soku z pomarańczy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 2 łyżeczki soli
  • mielony, czarny pieprz, do smaku
  • 2 łyżki posiekanych listków kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zmiksować na w miarę gładką, łatwą do smarowania pastę. Doprawić do smaku. Można rozrzedzić oliwą lub wodą. Przełożyć do słoika. Można przechowywać do pięciu dni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA