Domowa pasta warzywna
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 bataty
- 1 cebula
- 1 korzeń pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- świeży rozmaryn
- 100 g orzechów włoskich.
- oliwa z oliwek
- duży pęczek pietruszki
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180º C.
Warzywa pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć w naczyniu do zapiekania, dodać rozmaryn, przyprawić solą pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec około 35 minut.
Orzechy przesypać na małą blaszkę do pieczenia i również wstawić do piekarnika na 10-12 minut.
Po upieczeniu wystudzić orzechy i warzywa. Następnie zmiksować w blenderze kielichowym, najpierw orzechy i natkę pietruszki. Dodać do nich warzywa i ponownie zmiksować wszystko razem. Jeśli pasta jest zbyt sucha dodać oliwy z oliwek. Pastę przyprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pasty do chleba
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W