Guacamole
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
Składniki:
- 2 dojrzałe, dobrej jakości awokado
- ¼ czerwonej cebulki, bardzo drobno posiekanej
- około 1,5 - 2 cm kawałek ostrej papryczki razem z kilkoma pestkami, drobno posiekanej
- pęczek kolendry, drobno posiekanej
- sok wyciśnięty z połowy limonki
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przeciąć awokado na pół, obrócić połówkę, pozbyć się pestki i wydłubać miąższ przy pomocy łyżki.
Przełożyć miąższ do miski lub moździerza. Dodać pozostałe składniki i wszystko porządnie utrzeć moździerzem lub widelcem.
Awokado powinno być porządnie rozdrobnione, bez większych grudek, ale z wciąż wyczuwalną teksturą.
Przełożyć miąższ do miski lub moździerza. Dodać pozostałe składniki i wszystko porządnie utrzeć moździerzem lub widelcem.
Awokado powinno być porządnie rozdrobnione, bez większych grudek, ale z wciąż wyczuwalną teksturą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pasty do chleba
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W