Guacamole

Guacamole
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Składniki:

  • 2 dojrzałe, dobrej jakości awokado
  • ¼ czerwonej cebulki, bardzo drobno posiekanej
  • około 1,5 - 2 cm kawałek ostrej papryczki razem z kilkoma pestkami, drobno posiekanej
  • pęczek kolendry, drobno posiekanej
  • sok wyciśnięty z połowy limonki
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przeciąć awokado na pół, obrócić połówkę, pozbyć się pestki i wydłubać miąższ przy pomocy łyżki.
Przełożyć miąższ do miski lub moździerza. Dodać pozostałe składniki i wszystko porządnie utrzeć moździerzem lub widelcem.
Awokado powinno być porządnie rozdrobnione, bez większych grudek, ale z wciąż wyczuwalną teksturą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA