Pasta z tuńczyka podana z chlebem razowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
Składniki:
- puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
- 4-5 suszonych pomidorów
- garść kaparów
- 2 łyżki serka śmietankowego typu Almette
- zest i sok z cytryny
- łyżeczka musztardy francuskiej
- świeży koperek
- łyżeczka octu balsamicznego
- 2 kromki żytniego chleba
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidory siekamy razem z kaparami i wrzucamy do miski. Dodajemy także odsączonego z oliwy tuńczyka oraz wszystkie pozostałe składniki pasty. Koperek siekamy i dodajemy do całości. Pastę mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.
Chleb tostujemy. Chrupiące grzanki smarujemy pastą i podajemy od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W