Pasta z tuńczyka podana z chlebem razowym

Pasta z tuńczyka podana z chlebem razowym
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Martyna Chomacka

Seria kulinarna:
Dzień dobry, śniadanie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 4-5 suszonych pomidorów
  • garść kaparów
  • 2 łyżki serka śmietankowego typu Almette
  • zest i sok z cytryny
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • świeży koperek
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • 2 kromki żytniego chleba

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomidory siekamy razem z kaparami i wrzucamy do miski. Dodajemy także odsączonego z oliwy tuńczyka oraz wszystkie pozostałe składniki pasty. Koperek siekamy i dodajemy do całości. Pastę mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.

Chleb tostujemy. Chrupiące grzanki smarujemy pastą i podajemy od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA