Kotlety z fasoli i dyni
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z dyni
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1400 g opłukanej i odcedzonej fasoli adzuki z puszki
- 1 posiekana cebula
- pół łyżki startego imbiru
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 2 filiżanki ugotowanej dyni bez skóry
- odrobina namoczonych wodorostów arame
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- pół filiżanki posiekanej kolendry
- 1 łyżeczka tamari
- pół łyżeczki oleju sezamowego
- 1 filiżanka mąki z brązowego ryżu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolę rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki (poza mąką). Dokładnie wymieszać i uformować kotleciki. Oprószyć je mąką ryżową i grillować około minuty z każdej strony.
Podawać z jogurtem.
Podawać z jogurtem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W