Kotlety z fasoli i dyni

Kotlety z fasoli i dyni
Oceń przepis:
187 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z dyni
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1400 g opłukanej i odcedzonej fasoli adzuki z puszki
  • 1 posiekana cebula
  • pół łyżki startego imbiru
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 2 filiżanki ugotowanej dyni bez skóry
  • odrobina namoczonych wodorostów arame
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • pół filiżanki posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka tamari
  • pół łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 filiżanka mąki z brązowego ryżu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki (poza mąką). Dokładnie wymieszać i uformować kotleciki. Oprószyć je mąką ryżową i grillować około minuty z każdej strony.
Podawać z jogurtem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA