Pieczona dynia z orzechami i fasolą

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z dyni
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 filiżanki dowolnej dyni ze skórką pokrojonej w 2-centymetrową kostkę
1 łyżka oliwy albo oleju z otrębów ryżowych
1 łyżeczka soli morskiej
1 łyżka syropu klonowego
1 filiżanka orzechów włoskich
1 filiżanka opłukanej, odcedzonej fasoli z puszki
1 łyżka posiekanego rozmarynu
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Dynię rozłożyć na blasze, skropić oliwą i posypać solą. Piec przez 15 minut, aż zacznie zmieniać kolor. Polać dynię syropem klonowym i wsypać orzechy. Piec przez kolejne 5 minut.
Upieczoną dynię i orzechy przestudzić, a następnie w dużej misce wymieszać z fasolą i rozmarynem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W