Sałata ogrodowa z sosem serowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
Składniki:
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 duża czerwona papryka
- 1 ogórek
- 12 pomidorków koktajlowych
- 4 sztuki młodej marchewki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 3 cebulki dymki
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 szklanka kiełków słonecznika
- 10 jajek przepiórczych
- 100 g sera wędzonego startego na drobnych oczkach
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 1 żółtko
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki białego wina
- 8 kromek bagietki
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa oczyścić, pokroić w dowolne kawałki. Jajka przepiórcze ugotować, obrać i przekroić na pół. W misce zmiksować musztardę i żółtko i wkręcić w to oliwę. Dodać ser i wszystko zmiksować ręcznym blenderkiem. Rozcieńczyć winem i przyprawić. Kromki bagietki posmarować czosnkiem i niewielką ilością oliwy. Zgrillować na patelni na jasny brąz. Warzywa wymieszać w misce i polać sosem, na to ułożyć połówki jajek, a wierzch posypać szczypiorem od dymki i obłożyć grzankami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W