Pomidory przekładane mozzarellą

Pomidory przekładane mozzarellą
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 duże dojrzałe pomidory (po 200 g)
  • około 300 g mozzarelli w kawałku
  • ⅔ szklanki czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
  • około 12 świeżych liści bazylii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z pomidorów usunąć gniazda nasienne. Ustawić na desce wycięciem do dołu. Kroić na plastry o grubości 0,5 cm (6-8 plastrów), nie przekrawając do końca, tylko zatrzymując się na wysokości 1 cm od podstawy pomidora. Ser pokroić na plastry grubości 0,5 cm i przełożyć nimi pomidora tak, aby przypominał wachlarz.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA