Pomidory przekładane mozzarellą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 duże dojrzałe pomidory (po 200 g)
- około 300 g mozzarelli w kawałku
- ⅔ szklanki czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
- około 12 świeżych liści bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z pomidorów usunąć gniazda nasienne. Ustawić na desce wycięciem do dołu. Kroić na plastry o grubości 0,5 cm (6-8 plastrów), nie przekrawając do końca, tylko zatrzymując się na wysokości 1 cm od podstawy pomidora. Ser pokroić na plastry grubości 0,5 cm i przełożyć nimi pomidora tak, aby przypominał wachlarz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W