Risotto z rukwią wodną

Risotto z rukwią wodną
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Risotto

Składniki:

  • 3 cebule szalotki
  • 5 ząbków czosnku
  • łyżka masła
  • 50 ml oliwy
  • 1,5 szkl. ryżu do risotto
  • 0,5 szkl. białego, wytrawnego wina.
  • 1 l bulionu drobiowego
  • łyżeczka soli
  • garść mrożonego groszku
  • pomidor
  • 2 łyżki mascarpone
  • łyżka masła
  • garść startego sera owczego
  • garść rukwi wodnej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni rozpuść masło i wlej oliwę. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, oraz obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj ryż i upraż.
Następnie dolej wino i bulion. Mieszaj cały czas do momentu, aż ryż zrobi się lekko miękki.
Dodaj groszek, pomidora i mascarpone.
Wyłącz ogień, dodaj starty ser i rukiew wodną. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA