Gruszki z czarną porzeczką
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 twarde gruszki
- 3 czerwone cebule
- garść mrożonej czarnej porzeczki
- likier porzeczkowy Creme de Cassis
- sól
- pieprz
- cukier
- cytryna
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obrane gruszki obgotować w wodzie z cukrem i sokiem cytrynowym. Przeciąć wzdłuż na pół. Gałkarką do melona usunąć gniazdo nasienne, tworząc wgłębienie w każdej połówce. Cebulę pokroić w piórka i dobrze przesmażyć na oliwie, dodać sól i pieprz. Wlać likier porzeczkowy, gotować, aż całość zgęstnieje, dodać czarne porzeczki. Doprawić. Połówki gruszek faszerować nadzieniem z czarnej porzeczki. Można tuż przed podaniem zagrzać całość w piekarniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W