Szaszłyki z krewetek i cukinii
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Stopień trudności: łatwe24 duże obrane krewetki
24 cienkie paski cukinii
ćwierć miarki oliwy
pół łyżeczki ostrej papryki
łyżka posiekanej świeżej mięty lub bazylii
sól
Nawlec krewetki na patyczek, przestrzeń między nimi owinąć paskami cukinii. Zmieszać oliwę, paprykę miętę/bazylię i sól w szklanym naczyniu. Włożyć do niego szaszłyki, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby przeszły smakiem zalewy, przewracając je 2 - 3 razy. Grillować, aż krewetki zróżowieją, a na cukinii pojawią się ciemne paski, po 3 - 5 minut na stronę.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W