Gulasz z sezonowych warzyw

Gulasz z sezonowych warzyw
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • 1 bakłażan
  • ½ małej dyni Hokkaido
  • 2 nieduże cukinie
  • ½ kg pomidorów lub 2 szklanki przecieru pomidorowego
  • łyżeczka kurkumy
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • masło klarowane
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpuść masło klarowane w garnku, dodaj kurkumę i posiekany imbir. Dołóż cebulę i czosnek, a następnie, pokrojone w kostkę: bakłażana, cukinię, dynię, paprykę i pomidory. Podlej wodą. Uduś całość tak jak lubisz - do miękkości lub na półtwardo. Dopraw do smaku. Podawaj z dowolną kaszą np. z pęczakiem lub gryką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA