Gulasz z sezonowych warzyw
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 1 cebula
- 2 papryki
- 1 bakłażan
- ½ małej dyni Hokkaido
- 2 nieduże cukinie
- ½ kg pomidorów lub 2 szklanki przecieru pomidorowego
- łyżeczka kurkumy
- kawałek świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- masło klarowane
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozpuść masło klarowane w garnku, dodaj kurkumę i posiekany imbir. Dołóż cebulę i czosnek, a następnie, pokrojone w kostkę: bakłażana, cukinię, dynię, paprykę i pomidory. Podlej wodą. Uduś całość tak jak lubisz - do miękkości lub na półtwardo. Dopraw do smaku. Podawaj z dowolną kaszą np. z pęczakiem lub gryką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W