Ziemniaki faszerowane na trzy sposoby

Ziemniaki faszerowane na trzy sposoby
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki umyj, ale nie obieraj ze skórki. Skrop je oliwą i wstaw do pieczenia. Piecz w temperaturze 200 stopni, aż skórka zacznie delikatnie odchodzić i się zrumieni.
Przygotuj farsze. Ogórka obierz i wyciągnij pestki. Pokrój go w drobną kostkę. Papryczki posiekaj. Czosnek zetrzyj. Wszystkie warzywa wymieszaj. Dodaj jogurt, zioła i sok z cytryny.
Dopraw solą i pieprzem. Pierwszy farsz gotowy.
Twaróg drobno rozkrusz. Dodaj miód, cynamon, orzechy i posiekaną werbenę. Farsz dopraw solą.
Jajko, ogórki i sardele pokrój w kostkę. Dodaj musztardę, śmietanę i posiekany szczypior. Całość wymieszaj i dopraw pieprzem.
Upieczone ziemniaki przekrój na pół i podawaj z farszami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA