Rosti z kurkami confit

Rosti z kurkami confit
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurki opósz pieprzem i odstaw do zamarynowania na 5 minut. Zalej oliwą z oliwek i gotuj na bardzo małym ogniu przez 20 minut. W tym czasie ugotuj ziemniaki w mundurkach tak, by były lekko twarde. Gdy będą jeszcze ciepłe obierz ze skórki i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Dodaj cebulę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i wymieszaj. Smaż na patelni utarte ziemniaki, podlewając je stopniowo olejem. Kurki osącz z oliwy i wymieszaj z posiekanymi pomidorami suszonymi, pokrojonymi w ćwiarki pomidorami koktajlowymi i posiekaną bazylią. Przypraw i nałóż na gorące rosti.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA