Rosti z kurkami confit
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 400 g ziemniaków
- 1 cebula drobno posiekana
- 400 g kurek oczyszczonych
- 50 g suszonych pomidorów w oliwie
- 100 g pomidorów koktajlowych
- 6 listków świeżej bazylii
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- 1 litr oleju słonecznikowego
- 1 litr oliwa z oliwek extra virgin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurki opósz pieprzem i odstaw do zamarynowania na 5 minut. Zalej oliwą z oliwek i gotuj na bardzo małym ogniu przez 20 minut. W tym czasie ugotuj ziemniaki w mundurkach tak, by były lekko twarde. Gdy będą jeszcze ciepłe obierz ze skórki i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Dodaj cebulę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i wymieszaj. Smaż na patelni utarte ziemniaki, podlewając je stopniowo olejem. Kurki osącz z oliwy i wymieszaj z posiekanymi pomidorami suszonymi, pokrojonymi w ćwiarki pomidorami koktajlowymi i posiekaną bazylią. Przypraw i nałóż na gorące rosti.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W