Pampuchy poznańskie z mięsem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- Pampuchy:
- pół szklanki wody
- 500 g mąki pszennej
- 40 g drożdży
- 50 ml mleka
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka cukru
Mięso:
- 2 piersi kacze
- 4 łyżki smalcu kaczego
- 2 łyżki suszonych daktyli, mango, jagód goji
- 2 gwiazdki anyżu
- łyżka cynamonu
- 20 g imbiru marynowanego
- sól
- oliwa z oliwek
- 200 ml soku z aronii
- kilka łyżek octu jabłkowego
- szklanka czerwonego wina
- 1 szt. cebuli
- ćwiartka kapusty czerwonej
- garść nachosów
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania rozczynu (baza ciasta). Do ciepłej wody dodaj drożdże, mleko, cukier i sól. Przelej składniki do miski. Dodaj mąkę i wyrób ciasto. Uformuj z niego kuleczki- pampuchy. Przykryj je ściereczką i odłóż do wyrośnięcia na 25 minut.
Do kaczych piersi dorzuć cebulę oraz mix suszonych owoców: daktyle, mango, jagody goji. Do tego dodaj anyż i cynamon. Wszystko wymieszaj. Dolej czerwone wino i sok z aronii.
Wszystko zamknij w szybkowarze, lub gotuj w garnku, aż mięso będzie bardzo miękkie. Po ugotowaniu posiekaj wszystkie składniki.
Przygotuj czerwoną kapustę, poszatkuj ją i dodaj sok z aronii oraz ocet jabłkowy. Następnie dodaj posiekany imbir marynowany, sól i oliwę z oliwek. Wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj suszone, posiekane daktyle, mango i jagody goji.
Wyrośnięte pampuchy ugotuj na parze.
Pampuchy przekrój na pół. Spody zamocz delikatnie w sosie z kaczką. Połóż na każdy spód kacze mięso następnie odrobinę surówkę z czerwonej kapusty i chrupiące nachosy. Smacznego!
Do kaczych piersi dorzuć cebulę oraz mix suszonych owoców: daktyle, mango, jagody goji. Do tego dodaj anyż i cynamon. Wszystko wymieszaj. Dolej czerwone wino i sok z aronii.
Wszystko zamknij w szybkowarze, lub gotuj w garnku, aż mięso będzie bardzo miękkie. Po ugotowaniu posiekaj wszystkie składniki.
Przygotuj czerwoną kapustę, poszatkuj ją i dodaj sok z aronii oraz ocet jabłkowy. Następnie dodaj posiekany imbir marynowany, sól i oliwę z oliwek. Wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj suszone, posiekane daktyle, mango i jagody goji.
Wyrośnięte pampuchy ugotuj na parze.
Pampuchy przekrój na pół. Spody zamocz delikatnie w sosie z kaczką. Połóż na każdy spód kacze mięso następnie odrobinę surówkę z czerwonej kapusty i chrupiące nachosy. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W