Frytki z marchwi
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 4-5 marchwi
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- sól (opcjonalnie)
- olej kokosowy lub masło klarowane
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchew umyj, obierz i pokrój w słupki. Włóż marchew do plastikowego woreczka, dodaj przyprawy, okraś niewielką ilością wybranego tłuszczu i dokładnie wymieszaj.
Ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym odrobiną tłuszczu.
Piecz w temperaturze 180º C około 45 minut lub dłużej (do pełnej miękkości marchewki).
Ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym odrobiną tłuszczu.
Piecz w temperaturze 180º C około 45 minut lub dłużej (do pełnej miękkości marchewki).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W