Panna cotta na mleku kokosowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 płaskie łyżeczki agar agar
- ksylitol do smaku
- 2-4 łyżki jagód – świeżych lub pasteryzowanych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mleko kokosowe połącz dokładnie z agarem i ksylitolem, najlepiej przy użyciu trzepaczki. Następnie doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj 3-5 minut. Przelej do foremek odrobinę ostudzonego białego mleczka i schłodź w lodówce. Do reszty masy dodaj jagody i zmiksuj na gładko. Jagodową warstwę wylej na białą i całość pozostaw do całkowitego ścięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dobre dla dzieci
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W