Mleko migdałowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 1 szklanka migdałów blanszowanych
- 2-4 szklanki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Migdały namocz, najlepiej na noc.
Następnego dnia odcedź, dodaj świeżą wodę i zmiksuj możliwie najdrobniej. Przelej przez cienką gazę i odciśnij.
Przechowuj w lodówce.
Wytłoczki możesz ususzyć w piekarniku. W ten sposób otrzymasz mąkę migdałową doskonałą do wypieków.
Na mleku migdałowym możesz przygotować kakao. Na 1 szklankę mleka migdałowego daj
kakao i karob w dowolnych proporcjach, w sumie 2 łyżeczki, i syrop daktylowy do smaku
Składniki podgrzej nieustannie mieszając. Nie gotuj!
Następnego dnia odcedź, dodaj świeżą wodę i zmiksuj możliwie najdrobniej. Przelej przez cienką gazę i odciśnij.
Przechowuj w lodówce.
Wytłoczki możesz ususzyć w piekarniku. W ten sposób otrzymasz mąkę migdałową doskonałą do wypieków.
Na mleku migdałowym możesz przygotować kakao. Na 1 szklankę mleka migdałowego daj
kakao i karob w dowolnych proporcjach, w sumie 2 łyżeczki, i syrop daktylowy do smaku
Składniki podgrzej nieustannie mieszając. Nie gotuj!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dobre dla dzieci
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W