Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- litr wody
- szklanka Martini rosato
- 0,75 szklanki cukru brązowego
- skórka i sok z cytryny
- 3 goździki
- 4 gruszki
- 0,5 kg śliwek węgierek
- garść płatków migdałowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nastaw wodę z cukrem. Do garnka wlej litr wody i szklankę Martini rosato. Dodaj cukier, skórkę z cytryny i 3 goździki. Umyj gruszki i śliwki. Obierz i podziel gruszki na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Śliwki podziel na połówki i wyjmij pestki. Wrzuć owoce do wrzącego syropu. Upraż płatki migdałowe. Wyłącz gaz pod kompotem. Dopraw sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Ostudź. Podawaj obsypany płatkami migdałowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W