Placuszki z tuńczyka z suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w zalewie
- 2 suszone pomidory
- 1/2 papryczki chili
- sól
- pieprz
- 1 jajo
- 3 łyżki mleka
- 2-3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki mąki
- szczypior
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki startego parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- suszony tymianek
- olej do smażenia
- ew. do podania mus z awokado
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tuńczyka odciskamy z zalewy i wrzucamy do miski, dodajemy drobno pokrojone chili, pomidory, czosnek i szczypiorek. Mieszamy dokładnie rozdrabniając tuńczyka widelcem, posypujemy startym parmezanem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i tymiankiem. Jajo z mlekiem rozkłócamy dokładnie w kubeczku i łączymy z tuńczykiem. Posypujemy mąką i znów dokładnie łączymy widelcem. Dodajemy płatki owsiane i mieszamy. Porcjami smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierze. Podajemy gorące np. z musem z awokado.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W