Placki warzywne z fasolą i pieczarkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki, Dania z grzybów
Składniki:
- pół cukinii
- pół puszki czerwonej fasoli
- 10 pieczarek
- 1 chili
- 1 jajo
- 1 ząbek czosnku
- ok. 100 g bułki tartej
- skórka z cytryny
- świeże zioła
- sól
- pieprz
- olej do smażenia (oliwa z oliwek)
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczarki ścieramy na tarce lub w malakserze (wtedy krótko) lub kroimy w krótkie słupki. Przesmażamy na maśle. Fasolę miksujemy na gładką masę, a cukinię kroimy w kostkę. Mieszamy fasolę z pieczarkami i cukinią. Doprawiamy poszatkowanym czosnkiem i chili, świeżymi ziołami, skórką z cytryny oraz solą i pieprzem. Dodajemy jajo, mieszamy dokładnie i po trochu dosypujemy bułkę tartą, aż uzyska gęstszą, odpowiednią konsystencję. Łączymy dokładnie składniki. Rozgrzewamy patelnię wraz z oliwą i smażymy zgrabne placuszki. Odsączamy na papierze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W