Placki jaglane kokosowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci
Składniki:
- ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej
- 3 jajka
- szczypta kurkumy
- 3 łyżki wody
- tłuszcz kokosowy do smarowania patelni
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotowaną kaszę jaglaną połącz z jajkami, mąką kokosową, kurkumą i zmiksuj na gładko, dodając stopniowo wodę, do osiągnięcia konsystencji gęstej śmietany.
Smaż cienkie, nieduże placki na niezbyt gorącej patelni, posmarowanej odrobiną ilością tłuszczu koksowego, bo rumiane placki są mniej zdrowe.
Uwaga przy odwracaniu na drugą stronę – placki są delikatne!
Podawaj ze świeżymi owocami, musem, syropami lub miodem.
Smaż cienkie, nieduże placki na niezbyt gorącej patelni, posmarowanej odrobiną ilością tłuszczu koksowego, bo rumiane placki są mniej zdrowe.
Uwaga przy odwracaniu na drugą stronę – placki są delikatne!
Podawaj ze świeżymi owocami, musem, syropami lub miodem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Placki i placuszki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W