Omlet z lazurem i pieczarkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania z grzybów
Składniki:
- 3 jaja
- 5 dag sera Lazur Turkusowy
- 10 dag pieczarek
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka masła
- ½ łyżki oleju
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w cząstki. Przesmażyć na połowie masła z dodatkiem oleju. Ser pokroić w centymetrową kostkę. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z łyżką wody i mąki, posolić. Białka z odrobiną soli ubić na gęsto. Delikatnie połączyć. Na patelni rozgrzać olej z masłem, wylać masę jajeczną i dokładnie rozprowadzić. Podważając ranty, wlewać tam nadmiar masy. Zmniejszyć gaz. Gdy na powierzchni omletu pojawią się pęcherzyki, ułożyć po środku wzdłuż pieczarki i ser. Zagiąć brzegi omletu, aby zamknąć nadzienie w środku. Przewrócić i dosuszać omlet, aby dosmażył się w środku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W