Omlet z lazurem i pieczarkami

Omlet z Lazurem i pieczarkami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

  • 3 jaja
  • 5 dag sera Lazur Turkusowy
  • 10 dag pieczarek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżka masła
  • ½ łyżki oleju
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, pokroić w cząstki. Przesmażyć na połowie masła z dodatkiem oleju. Ser pokroić w centymetrową kostkę. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z łyżką wody i mąki, posolić. Białka z odrobiną soli ubić na gęsto. Delikatnie połączyć. Na patelni rozgrzać olej z masłem, wylać masę jajeczną i dokładnie rozprowadzić. Podważając ranty, wlewać tam nadmiar masy. Zmniejszyć gaz. Gdy na powierzchni omletu pojawią się pęcherzyki, ułożyć po środku wzdłuż pieczarki i ser. Zagiąć brzegi omletu, aby zamknąć nadzienie w środku. Przewrócić i dosuszać omlet, aby dosmażył się w środku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA