Sałatka z fenkułu z pieczarkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- posiekana szalotka
- 2 łyżki octu z białego wina
- łodyga fenkułu
- 220 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- listki z dużego pęczka pietruszki
- garść posiekanego świeżego szczypioru
- oliwa
- sól i pieprz
- sok z cytryny do smaku
- zwinięte płatki parmezanu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zalać szalotkę w kokilce octem i odstawić. Po usunięciu zbędnych odrostów obrać fenkuł. Pokroić łodygę na cienkie krążki. Wymieszać z plasterkami pieczarek i liśćmi pietruszki. Skropić oliwą, posolić, popieprzyć i dodać soku z cytryny. Podawać z płatkami parmezanu. UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W