Makaron ze schabem i boczniakami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny, Dania z grzybów
Składniki:
- 250 g makaronu typu świderki
- 30 dkg schabu wieprzowego
- cebula
- 4 boczniaki
- 2 łyżki oliwy
- 3 szkl. makaronu świderki
- łyżeczka soli
- łyżeczka tabasco
- łyżka sera pleśniowego
- 0,5 szkl. słodkiej śmietany
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- garść pomidorów koktajlowych
- cytryna
- kilka listków bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na oliwie przesmaż posiekaną w piórka cebulę i cienkie paski schabu. Następnie dodaj kawałki boczniaków. Całość dopraw gałką, solą i pieprzem. Dodaj śmietanę oraz ser. Mieszaj, aż wszystko ładnie się połączy. Następnie dodaj tabasco i posiekaną natkę pietruszki. Makaron ugotuj i dorzuć do sosu wraz z 4-5 łyżkami wody z gotowania. Pomidory posiekaj i wymieszaj z bazylią, oliwą i sokiem z cytryny. Pomidorki podawaj na makaronie. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Dania z wieprzowiny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W