Makaron ze schabem i boczniakami

Makaron ze schabem i boczniakami
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny, Dania z grzybów

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na oliwie przesmaż posiekaną w piórka cebulę i cienkie paski schabu. Następnie dodaj kawałki boczniaków. Całość dopraw gałką, solą i pieprzem. Dodaj śmietanę oraz ser. Mieszaj, aż wszystko ładnie się połączy. Następnie dodaj tabasco i posiekaną natkę pietruszki. Makaron ugotuj i dorzuć do sosu wraz z 4-5 łyżkami wody z gotowania. Pomidory posiekaj i wymieszaj z bazylią, oliwą i sokiem z cytryny. Pomidorki podawaj na makaronie. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA