Polędwiczki w sosie tuńczykowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Jurek Sobieniak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowej (ok. 600 g)
- 40 g kaparów
- 50 g parmezanu
- Sos tuńczykowy:
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 200 g majonezu
- 20 ml octu winnego białego
- 30 g tartego parmezanu
- 50 g rukoli
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki sosu tuńczykowego miksujemy do uzyskania jednolitej, gęstej masy.
Polędwiczkę nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy ze wszystkich stron po 2 min i dopiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, przez 8 min. Wyjmujemy i studzimy. Kroimy w cienkie plastry, układamy na talerzu, następnie smarujemy sosem tuńczykowym, posypujemy kaparami, rukolą i tartym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W