Sałatka z owoców w białym winie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- dowolnie dobrane owoce sezonowe
- wytrawne białe wino
- sok z cytryny
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować sos: rozpuścić cukier w winie i dodać sok z cytryny. Sos musi być bardzo intensywnie słodko-kwaśny. Proporcje wybrać zgodnie z własnym gustem. Wymieszać sos z owocami. Odstawić do lodówki, by sałatka się przegryzła. Tak zamarynowane owoce można nabijać na szpadki i podawać w formie deserowych szaszłyków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W