Sałatka morelowa z wodą pomarańczową i pistacjami

Sałatka morelowa z wodą pomarańczową i pistacjami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 4 morele
  • 2 brzoskwinie
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • kilka kropel wody pomarańczowej
  • 2 łyżki pokrojonych pistacji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Naciąć spody owoców na krzyż. Wrzucić na minutę do wrzątku. Przełożyć do wody z lodem. Obrać ze skórki, wyjąć pestki i skroić na plasterki do płytkiego półmiska.
Włożyć cukier i miód do rondelka, dolać pół miarki wody. Gotować przez 5 minut. Zdjąć z gazu i dolać kilka kropel wody pomarańczowej. Zalać owoce, posypać pistacjami i podawać z łyżką cr?me fraîche z boku.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA