Sałatka morelowa z wodą pomarańczową i pistacjami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 morele
- 2 brzoskwinie
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki miodu
- kilka kropel wody pomarańczowej
- 2 łyżki pokrojonych pistacji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować wodę w dużym garnku. Naciąć spody owoców na krzyż. Wrzucić na minutę do wrzątku. Przełożyć do wody z lodem. Obrać ze skórki, wyjąć pestki i skroić na plasterki do płytkiego półmiska.
Włożyć cukier i miód do rondelka, dolać pół miarki wody. Gotować przez 5 minut. Zdjąć z gazu i dolać kilka kropel wody pomarańczowej. Zalać owoce, posypać pistacjami i podawać z łyżką cr?me fraîche z boku.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Włożyć cukier i miód do rondelka, dolać pół miarki wody. Gotować przez 5 minut. Zdjąć z gazu i dolać kilka kropel wody pomarańczowej. Zalać owoce, posypać pistacjami i podawać z łyżką cr?me fraîche z boku.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W